κυπαρισσια διαμονη for Dummies

Wiki Article

Ξενοδοχεία κοντά σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής.

Μερικά από τα αξιοθέατα του Άγιου Κηρύκου είναι ο μητροπολιτικός ναός, το μνημείο του Ίκαρου στο λιμάνι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το εκκλησάκι της Ανάληψης, το Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.

Η παραλία στο Διακόφτι μοιάζει σαν να βρίσκεται σε εξωτικό νησί, έχει γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και λευκή άμμο.

Δυστυχώς το Κυπαρίσσι είναι δύσκολα προσβάσιμο. Ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές και πολύ στενός σε πολλά σημεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το κάλλος όμως του τόπου σε αποζημιώνει!

Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.

Η ακριβής διάρκεια ζωής ενός κυπαρισσιού μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το είδος του, οι συνθήκες καλλιέργειας και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Το κυπαρίσσι δε χρειάζεται κλάδεμα σε ετήσια βάση, ωστόσο μπορούμε να το κλαδεύουμε για να περιορίσουμε το ύψος του δέντρου και να ανανεώσουμε τη βλάστησή του.

Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε more info από το βουνό.

Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα της Ικαρίας και φιλοξενεί το ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί μια πεδινή κωμόπολη.

Το Κάστρο των Κυθήρων από το Καψάλι (φωτογραφία: Κορίνα Γεωργίτση)

Στο Κυπαρίσσι λειτουργεί καθημερινά σουπερ μαρκετ αλλά και παντοπωλείο.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας, με πλούσια βλάστηση και με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Απολαυστικοί είναι οι περίπατοι το απόγευμα με την ευεργετική σκιά στο μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, καθώς διασχίζει κανείς την όχθη με την πυκνή μακία που ευωδιάζει από χιλιών λογιών φρύγανα.

Τα κυπαρίσσια χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν;

Report this wiki page